romy@romyfotografie.nl

Hoe plan je een bruiloft?

Table of Contents

Hoe plan je een bruiloft?

Wat ontzettend leuk dat jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! Een leuke, maar spannende tijd breekt aan. Trouwen doe je niet elke dag! Het is dus helemaal niet gek dat je je afvraagt wat je allemaal moet regelen. Als trouwfotograaf (en ervaringsdeskundige!) weet ik precies waar je aan moet denken. Hoe plan je een bruiloft? Ik heb het antwoord!

Stappenplan bruiloft

Het klinkt misschien niet zo romantisch, maar net als met alle grote projecten in je leven, zoals een opdracht op je werk of misschien een verhuizing, helpt het om ook het plannen van je bruiloft in te delen in fases. Werk de verschillende fases uit in een stappenplan voor jullie bruiloft om het behapbaar te houden!

Het begint met een lijstje. Ga er eens rustig samen voor zitten en zie het als een leuke uitdaging voor jullie als stel. Wat moet er volgens jullie allemaal geregeld worden? En wat regel je als eerste?

ROMY FOTOGRAFIE 1

Jullie lijstje is meteen jullie vertrekpunt voor een brainstorm! Deel jullie wensen met elkaar, dat maakt het straks makkelijker om keuzes te maken. Willen jullie in de zomer of in de winter trouwen? In Nederland of in het buitenland? Binnen of buiten? En houden jullie van een festivalbruiloft, of van een kasteelbruiloft? Bedenk samen hoe jullie ideale bruiloft eruit moet komen te zien. Hebben jullie de grote lijnen scherp? Dan kunnen jullie door naar de volgende fase van het stappenplan van jullie bruiloft; de eerste afspraken maken!

Ik zet de verschillende stappen globaal voor jullie op een rijtje:

  1. Brainstormfase! Fantaseer samen over jullie ideale bruiloft. Dat maakt het maken van keuzes makkelijker, jullie hebben een gezamenlijke visie! Een moodboard kan jullie hierin helpen.
  2. De ‘grote beslissingenfase’, het waar en wanneer bepalen jullie in deze fase. Voor welke locatie en datum gaan jullie? En wat mag jullie bruiloft kosten?
  3. Zijn de grote beslissingen genomen? Dan is het tijd voor de belangrijkste leveranciers: de trouwfotograaf en de Babs bijvoorbeeld. Pols of zij beschikbaar zijn op jullie grote dag. Vergeet ook niet om een gastenlijst te maken en om save the date kaartjes te sturen in deze fase! Wie is trouwens jullie ceremoniemeester?
  4. In deze fase kiezen jullie ringen en trouwkleding en maken jullie afspraken over de catering, het boeket, de aankleding, muziek en bedankjes bijvoorbeeld.
  5. Hebben jullie bepaalde wensen? Stel een cadeaulijst samen die jullie met jullie gasten kunnen delen. Oh, en waar gaat de huwelijksreis naartoe?
  6. Als alle beslissingen genomen zijn is het tijd voor een draaiboek! Maak een overzicht van alle leveranciers en hun contactgegevens. Ook handig voor jullie ceremoniemeester om te hebben!
ROMY FOTOGRAFIE 7

Mijn stappenplan voor jullie bruiloft laat jullie in hoofdlijnen zien waar jullie allemaal aan moeten denken en in welke volgorde je bepaalde beslissingen het beste kunt nemen. Een trouwfotograaf is een van de belangrijkste leveranciers voor jullie bruiloft. Zijn jullie fase 1 en 2 voorbij? Dan is het tijd om de fotograaf van jullie dromen te boeken!

Alvast kennismaken? Jullie zijn van harte welkom in Beek en Donk!

Romy Brummelkamp

Romy Brummelkamp wil jullie een onbezorgde dag bezorgen door jullie volledig te ontzorgen wat betreft het plannen van de fotoshoots.

06 22 25 81 67

romy@romyfotografie.nl

Berkendijkje 8 – Beek en Donk