romy@romyfotografie.nl

Stel jij deze vragen al aan je trouwfotograaf? (1/3)

bruid aan het poseren in de duinen
Je bent op zoek naar een trouwfotograaf in jouw buurt, maar je hebt allerlei vragen om deze dag perfect te laten verlopen. Lees nu Blog 1/3 met antwoorden van trouwfotograaf Romy uit Emmeloord.

Table of Contents

Tijdens mijn gesprekken met aankomende bruidsparen over het vastleggen van één van de mooiste dagen van hun leven, hun trouwdag, zijn er een aantal dezelfde vragen die bijna altijd wel worden gesteld.

Nog altijd ga ik even graag het gesprek aan om vragen die voor mij ondertussen misschien voor de hand liggend zijn, maar voor jullie zo belangrijk, in alle rust te bespreken.
Het feit dat jullie deze vragen stellen geeft namelijk wel aan dat er wordt nagedacht over deze belangrijke dag. Hoe kan je immers weten dat je niets vergeet wanneer je voor de eerste keer trouwt?

In de komende drie blogs bespreek ik het antwoord op deze veel gestelde vragen. Maar schroom na het lezen van deze blog zeker niet alsnog contact te zoeken. Want ook daarna ga ik graag het gesprek met je aan om alles over jullie droomdag te bespreken.

romy portrait


Als wij jou boeken als fotograaf op onze trouwdag, wat krijgen we dan?

Wanneer je mij boekt als fotograaf voor jouw bruiloft krijg je niet alleen de aller vrolijkste bruidsfotograaf, maar nog veel meer:

  • Ik denk graag van a tot z met jullie mee. Dit doe ik zowel in de voorbereiding van de dag van de bruiloft als op de trouwdag zelf.
  • Naast het maken van de trouwfoto’s geef ik ook advies over de dagplanning voor het maken van de foto’s, aankleedmogelijkheden en materiaal- en kleurkeuze voor het trouwalbum.

Na de bruiloft ontvangen jullie binnen drie dagen van mij een ruime preview met minimaal 20 foto’s van de bruiloft. Deze foto’s kunnen jullie downloaden via jullie eigen klantportaal. Dit klantportaal is beveiligd zodat niemand anders jullie foto’s kan vinden. Vervolgens ontvangen jullie binnen 7 weken de gehele trouwreportage als download via hetzelfde klantportaal.

bruiloft details

Vervolgens gaan jullie een keuze maken. Vooraf kiezen jullie een afgesproken aantal foto’s die in jullie gratis trouwalbum wordt verwerkt. Deze maak ik vervolgens voor jullie op.
Omdat mijn fotoalbums uit Griekenland komen, zit hier enige levertijd op. Om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden, bestel ik mijn albums namelijk in groepen. Zodra jullie album is besteld, ontvangen jullie uiteraard direct bericht van mij.
Wanneer het album bij mij binnen is, stuur ik het album na een laatste controle naar jullie op. Hiermee stuur ik ook een mooie USB stick op met al jullie foto’s van deze speciale dag in hoge en lage resolutie.

In het kort:

  • Jullie ontvangen gratis een trouwalbum van 20 x 20 cm bestaande uit 30 pagina’s. (Wanneer een groter of dikker album is gewenst, wordt hier een meerprijs voor gerekend)
  • Jullie ontvangen een USB stick met daarop alle foto’s in hoge (voor grote afdrukken) en lage (voor kleine afdrukken) resolutie.

Het is onze droomdag, die we niet kunnen verzetten. Wat als jij ziek bent?

Samen met andere vrouwelijke fotografen vormen wij een groot netwerk.
Wanneer ik ziek ben, kan ik een beroep doen op deze groep. Eén van hen zal die dag dan voor mij invallen om jullie bruiloft vast te leggen. Zo zijn jullie verzekerd van een goede trouwfotograaf.

Om de door mij gestelde eisen voor de nabewerking te garanderen, doe ik deze sowieso zelf. Ook zullen de contacten bij uitval door ziekte op deze dag via mij blijven verlopen.

Hoe ziet jouw planning er op de trouwdag zelf uit?

In mijn reis calculeer ik altijd enige vertraging in.
Vanzelfsprekend kom ik niet een half uur eerder onaangekondigd op bezoek. Deze dag is immers voor jullie al spannend genoeg! Dit zullen een paar minuten eerder zijn zodat ik de kans dat ik te laat kom zo klein mogelijk maak.

Uiteraard ligt mijn focus de hele dag op jullie. Maar dat betekent niet dat ik je kleine neefje dat lief in een hoekje aan het spelen is niet zie. En die tranen in je moeders ogen terwijl ze naar de ceremonie kijkt leg ik ook zeker weten vast. Ik probeer ervoor te zorgen dat geen enkel mooi moment mij ontgaat.

De hele dag draag ik twee camera’s mee zodat ik vanaf één plek verschillende foto’s kan maken met andere lenzen. Een voordeel wat dit met zich meebrengt is dat wanneer één camera er onverhoopt mee stopt ik altijd nog een reserve camera heb. Zo loopt het vastleggen van al die mooie momenten van jullie bruiloft geen gevaar.

kind akte aan het tekenen edited

Daarnaast heb ik nog veel meer spullen mee.

  • Naast de twee lenzen op mijn camera’s draag ik ook altijd nog een extra lens mee in mijn tas.
  • In diezelfde tas zitten ook grote hoeveelheden batterijen, geheugenkaartjes en opladers.
  • De camera waarmee ik fotograaf is een Sony A7iii systeemcamera.

Als ik ga trouwen op Terschelling, kom je dan ook?

bruid in de duinen

Niets is mij te gek. Wil je dat ik met jullie mee ga naar Curaçao? Daar zeg ik geen nee tegen! Een bruiloft in Italië en Frankrijk staan ook op mijn bucket list. Maar over het algemeen zal je mij ergens in Nederland vinden. Groningen, Terschelling, Limburg of Zeeland, ik zie het graag allemaal.

Het belangrijkste is dat ik in jullie ogen de fotograaf ben die bij jullie past. En dan reis ik met alle liefde de wereld af om jullie droomhuwelijk vast te leggen.


Benieuwd of we een match zijn? Plan dan nu een kennismakingsgesprek in. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten.

Of lees m’n volgende blog waarin ik dieper inga op vragen over de dagplanning van het fotograferen van jouw trouwdag.

Romy Brummelkamp

Romy Brummelkamp wil jullie een onbezorgde dag bezorgen door jullie volledig te ontzorgen wat betreft het plannen van de fotoshoots.

06 22 25 81 67

romy@romyfotografie.nl

Berkendijkje 8 – Beek en Donk