romy@romyfotografie.nl

Stel jij deze vragen al aan je trouwfotograaf? (2/3)

Gelukkig trouwkoppel poseert voor trouwfotograaf
Als je gaat trouwen, wil je terugdenken aan die dag met mooie foto's. Maar hoe plan je zo'n dag? En wat als de fotograaf ziek is? In deze blog vertelt Romy het.

Table of Contents

Wanneer je gaat trouwen kom je erachter hoeveel hier eigenlijk bij komt kijken. Alleen al met het inhuren van een trouwfotograaf komen er bij veel mensen veel vragen omhoog. 

Vaak worden mij dezelfde vragen gesteld. In mijn vorige blog heb ik op een aantal algemene vragen over fotograferen tijdens een bruiloft al antwoord gegeven. 

In deze blog ga ik vooral verder in op vragen wat betreft de planning en verschillende fotomomenten op jullie trouwdag zelf. 

bruidegom en bruid

Groepsfoto’s zijn vaak zo’n moetje. Hoe zorg jij ervoor dat we leuke groepsfoto’s hebben? 

Vanzelfsprekend wil je graag dat iedereen die deze dag aanwezig is een plekje krijgt in jullie dierbare trouwalbum. Daarom raad ik aan om van tevoren 10 á 15 samenstellingen te bedenken die voor jullie belangrijk zijn om vast te laten leggen. 

Deze lijst kan je vervolgens geven aan de ceremoniemeester, of bij afwezigheid hiervan aan iemand die alle namen op het lijstje kent. 

Om zoveel mogelijk te kunnen genieten van de dag zelf zorgen we er tijdens deze fotomomenten voor dat alles goed doorloopt. Daarom verplaatsen we met alle gasten die jullie graag op de foto willen hebben naar de plek waar we de foto’s gaan nemen. Op deze manier is iedereen in de buurt wanneer het zijn of haar beurt is plaats te nemen. 

Vaak zijn vrienden en vriendinnen voor zo’n mooie dag als deze bereid een stapje extra te zetten. Dit biedt gelegenheid met hen speciale groepsfoto’s te maken. 

Zijn jullie zelf ook niet bang aangelegd? Hieronder vind je een aantal voorbeelden van eerdere groepsfoto’s die ik op andere huwelijksfeesten heb gemaakt. 

groeps foto
groeps foto 2
groeps foto bruid

We zitten te puzzelen met de dagplanning. Wat is het beste moment om de fotoshoot te plannen? 

Wat helemaal geweldig zou zijn is om tijd te creëren om een golden hour shoot in te plannen. Het Golden Hour is het uur voordat de zon ondergaat. Wanneer de wolken niet te sterk aanwezig zijn, zorgt dit voor een nimmer te overtreffen licht die de foto’s die in dit uur worden geschoten omtoveren tot ware magische plaatjes!

Naast dit magische licht zorg ik er op alle momenten van de dag uiteraard voor dat ik optimaal gebruik maak van de situatie zoals die zich voordoet om de mooiste foto’s voor jullie te schieten. 

Wanneer de zon goed schijnt, zullen we bijvoorbeeld wat meer de schaduwplekken opzoeken zodat het licht de foto’s niet teveel beïnvloedt. 

Heb je leuke ideeën voor een locatie in de buurt van onze bruiloft?  

Ik heb ondertussen best wel veel mooie plekjes gezien in het land, het ene nog mooier dan het andere. Maar ook ik heb niet alle mooie plekjes gezien. Zoals ik in mijn vorige blog schreef kan ik altijd terugvallen op een groot netwerk aan fotografen en vraag ik hen ook wel eens om hulp. Fotografen zitten verspreid door het land en ieder kent in zijn eigen regio de mooiste plekjes. Zo is er altijd wel iemand die een mooi plekje weet in de buurt van jullie trouwlocatie. 

golden hour

Het mooiste resultaat voor foto’s ontstaat op fotolocaties met open gebieden, zoals bijvoorbeeld:

  • Een zandvlakte
  • Een heide
  • Een klein strand

Mijn advies is om vlaktes met grote stukken gras juist te vermijden. De groene kleur van het gras geeft een bepaalde gloed over de foto’s waardoor er een sfeer ontstaat die niet past bij de stijl van mijn foto’s. 

Heb jij ook wel eens pauze tijdens onze bruiloft?

Als ik deze vraag krijg, lach ik altijd van binnen. Uiteraard neem ik ook mijn momentjes iets te drinken tussendoor. En wanneer jullie aanschuiven voor het diner, neem ik ook altijd even mijn tijd in een andere ruimte om te eten. 

Wanneer er een gangendiner op de planning staat, leg ik het serveren van iedere gang vast voor een totaalbeeld van het diner. 

Het diner leent zich bij uit stek ervoor om mijn pauze te houden, want etende mensen geven meestal niet de meest charmante plaatjes. 

Wel bespreek ik van tevoren met de ceremoniemeester of er een speech wordt gehouden of dat er andere speciale momenten staan gepland. Voor deze momenten ben ik er uiteraard ook om al jullie emoties vast te leggen. 

Wil je graag wat meer weten over een geschikte indeling voor jouw trouwdag of die van je goede vriend of vriendin? Neem dan contact op en ik ga graag met je in gesprek om te bespreken wat voor jullie het beste zou zijn. Mocht uit ons gesprek nu blijken dat we een perfecte match zijn, dan ben ik maar al te blij deze mooie dag voor jullie te mogen vastleggen! 

Voor meer verdieping kan je ook mijn derde blog lezen waar ik dieper inga op de verschillende fotomomenten.

Romy Brummelkamp

Romy Brummelkamp wil jullie een onbezorgde dag bezorgen door jullie volledig te ontzorgen wat betreft het plannen van de fotoshoots.

06 22 25 81 67

romy@romyfotografie.nl

Berkendijkje 8 – Beek en Donk