romy@romyfotografie.nl

Stel jij deze vragen al aan je trouwfotograaf? (3/3)

bruid met boeket
Wat als het regent tijdens de trouwdag? En hoe plan je mooie foto's terwijl je met andere dingen bezig bent? Trouwfotograaf Romy geeft jou antwoord op al je vragen.

Table of Contents

Wanneer je denkt overal rekening mee te hebben gehouden om jouw trouwdag zo goed mogelijk te laten verlopen, kom je erachter dat er nog zoveel is waar je geen antwoord op hebt!
Vraag jij je af hoe het fotograferen van een trouwdag eruit ziet? Lees dan eerst mijn vorige blog waarin ik hier dieper in ga.
Daarna bespreek ik in dit blog nog meer vragen die je te binnen zouden kunnen schieten bij het plannen van deze mooie dag.

Wat als het regent? 

Het jaar kent mooiere periodes en minder mooie periodes. In de mooiste periodes van het jaar adviseer ik toch, ondanks de vele zonuren en kleine kans op regen, een laagdrempelig plan B te hebben voor die ene keer dat de weerman er toch nét even naast zat. 

Buiten deze periode om geef ik het bruidspaar toch wel het dringende advies een alternatieve locatie te bedenen.

Een koepel, een kas, een oud fabrieksgebouw of een andere industriële locatie zijn mooie plekken als we binnen foto’s moeten maken. Houd er rekening mee dat sommige locaties kosten met zich meebrengen als we daar foto’s gaan maken. Gelukkig is dat lang niet op elke locatie zo! 

bruid binnen edited

Moet ik mijn gasten een dresscode voorschrijven?

Wat kleding betreft kom ik vaak tegen dat bruidsparen hun gasten liever geen dresscode voorschrijven. En dat snap ik. Het zou zomaar kunnen dat iemand hierdoor speciaal voor de bruiloft nieuwe kleren zou moeten gaan kopen. Of een vrouw voelt zich verplicht in een jurk rond te lopen waarin ze zich niet prettig voelt. 

Om dit soort situaties te voorkomen adviseer ik altijd een kleurenpallet aan te geven waarbinnen de gasten dan hun kleding op uit kunnen kiezen en je toch een mooi samenhangend geheel krijgt op de foto’s. Het aandeel dat het kledingadvies hierin bijdraagt is zeker terug te zien wanneer jullie de trouwreportage en het trouwalbum hebben ontvangen.  

Het kleurenpallet dat erg goed past bij de stijl van mijn foto’s is de aardetinten, ook wel ‘earthy tones’ genoemd. Dit is mijn advies dan ook altijd aan ieder bruidspaar die mij kledingadvies voor hun gasten vraagt. 

Door de gangbaarheid van dit kleurenpallet heeft iedereen wel een aantal kledingstukken in de kast hangen die hierbinnen vallen. 

kleding voorbeeld
foto
details schoenen

Een opgeruimde plek doet wonderen voor jullie trouwfoto’s

Naast eenheid in kleur kan er ook samenhang in de fotoreportage worden gebracht door de omgeving waarin de foto’s worden gemaakt. Wanneer deze omgeving enigszins schoon en opgeruimd oogt, zorgt dit direct voor meer rust en frisheid op de foto’s. Kleine rommeltjes leiden al snel af van dat waar het op het plaatje om draait. 

Dit betekent niet dat de hele ruimte schoon moet worden geboend. Enkel een aantal spulletjes tijdelijk aan de kant zetten en storende prullaria even in een lade doen kan al voldoende zijn. 

bruid en bruidgom op een brug edited 1

Heb je nog meer vragen? Neem dan gauw contact op en dan bespreek ik met plezier jullie specifieke situatie door. Geen vraag is te gek. Want jullie trouwdag moet immers één van de mooiste dagen van jullie leven worden. En die leg ik met alle liefde voor jullie vast! 

Romy Brummelkamp

Romy Brummelkamp wil jullie een onbezorgde dag bezorgen door jullie volledig te ontzorgen wat betreft het plannen van de fotoshoots.

06 22 25 81 67

romy@romyfotografie.nl

Berkendijkje 8 – Beek en Donk