romy@romyfotografie.nl

Zo plan je je bruiloft

bruidsfotograaf betekenisvol echt

Table of Contents

Zo plan je je bruiloft

Het plannen van een bruiloft kan een spannende maar ook uitdagende taak zijn. Met de juiste aanpak en tijdlijn kan dit proces soepel en stressvrij verlopen. In deze blog bespreek ik de belangrijkste stappen om je bruiloft te plannen, waar je moet beginnen, hoe je je bruiloft voorbereidt en hoeveel tijd je hiervoor moet uittrekken. 

Romantische bloemstukken bij ceremonie - perfecte decoratie voor jullie bruiloft

Waar te beginnen met het regelen van je bruiloft?

 1. Bepaal jullie budget: Het eerste wat je moet doen bij het plannen van een bruiloft is het vaststellen van een budget. Dit budget zal de basis vormen voor alle andere beslissingen die je maakt. Maak een lijst van alle verwachte uitgaven zoals locatie, catering, kleding, bloemen en muziek.
 2. Kies een datum: Het kiezen van een trouwdatum is cruciaal omdat dit invloed heeft op de beschikbaarheid van locaties en leveranciers. Houd rekening met seizoenen, vakanties en persoonlijke voorkeuren.
 3. Maak een gastenlijst: Het aantal gasten bepaalt mede de grootte van de locatie die je nodig hebt en heeft ook invloed op het budget. Begin met een ruwe schatting en werk dit verder uit.
 4. Kies een trouwlocatie: Bezoek verschillende locaties en vraag offertes aan. Denk na over de stijl van je bruiloft en welke locatie daarbij past, of dit nu een klassiek kasteel, een moderne loft of een strandlocatie is.
website 107

Hoe je bruiloft voorbereiden?

 1. Leveranciers boeken: Zodra je een locatie en datum hebt, is het tijd om leveranciers te boeken. Denk aan een fotograaf, cateraar, bloemist, DJ of band, en een trouwambtenaar. Doe onderzoek naar verschillende leveranciers, lees reviews en vraag naar referenties.
 2. Uitnodigingen versturen: Nadat je de gastenlijst hebt afgerond, kun je beginnen met het ontwerpen en versturen van de uitnodigingen. Dit kan traditioneel via de post, maar tegenwoordig zijn digitale uitnodigingen ook populair.
 3. Jurken en pakken passen: Begin op tijd met het zoeken naar de perfecte trouwjurk en het perfecte pak. Dit kan enkele maanden duren, inclusief eventuele aanpassingen.
 4. Decoratie en thema: Bedenk een thema voor je bruiloft en zoek bijpassende decoraties. Dit kan variëren van bloemen en tafeldecoraties tot verlichting en bruiloftsbedankjes.
 5. Proefdiner: Plan een proefdiner met je cateraar om het menu voor de grote dag vast te stellen. Dit is ook een goed moment om de planning voor de trouwdag door te nemen.
Wat moet je regelen voor een bruiloft

Hoe lang van tevoren moet je je bruiloft plannen?

De tijdlijn voor het plannen van een bruiloft kan variëren afhankelijk van de complexiteit en de persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen wordt aanbevolen om minstens 12 tot 18 maanden van tevoren te beginnen met de voorbereidingen. Hieronder een globale tijdlijn:

 • 12-18 maanden van tevoren: Bepaal budget, gastenlijst, locatie, en datum.
 • 9-12 maanden van tevoren: Leveranciers boeken, jurken en pakken kiezen.
 • 6-9 maanden van tevoren: Uitnodigingen versturen, decoraties en thema kiezen.
 • 3-6 maanden van tevoren: Proefdiner plannen, laatste details afstemmen.
 • 1-3 maanden van tevoren: Definitieve planning maken, bevestigen met leveranciers.

Romy Brummelkamp

Romy Brummelkamp wil jullie een onbezorgde dag bezorgen door jullie volledig te ontzorgen wat betreft het plannen van de fotoshoots.

06 22 25 81 67

romy@romyfotografie.nl

Berkendijkje 8 – Beek en Donk